ЕБВР: Митрев е със статут на посланик, не е наш служител!

Само властите у нас можели да решат съдбата му
35
ЕБВР: Митрев е със статут на посланик, не е наш служител!
Снимка: 24 часа

От Европейската банка за възстановяване и развитие твърдят, че само властите в България могат да вземат решение за съдбата на Калин Митрев - българският представител в централата в Лондон.

Те могат да го отстранят или оневинят, но той е със статут, равностоен на посланик и не е служител на ЕБВР.

Още по темата

Това съобщи лондонският в."Гардиън" - едно от европейските издания, които публикуват разследване за таен фонд за финансиране на лобистка дейност в полза на управляващите в Азербайджан, пише "24 часа".

Под заглавие: "България ще разследва твърденията за трите милиарда долара от "Азербайджанската пералня" вестникът съобщава, че в София е започнала проверка за плащанията на Митрев.

След редовното заседание на правителството вчера финансовият министър Владислав Горанов обяви, че кабинетът ще изиска официалната позиция на банката по случая.

Горанов каза на два пъти, че единствено от ЕБВР могат да решат съдбата на Митрев, защото не е в правомощията на Министерския съвет да го уволни.

В обясненията си до правителството съпругът на Ирина Бокова твърди, че периодът, за който се отнасят получените от него доходи, е извън този, в който е бил представител на българската страна в банката и че нищо от това, което е правил през тези години, не е било в нарушение на закона или морала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОКАЗВА СЕ ЧЕ ХОДРОЛОГИЯ СВЪРЗАНА С ПОЛИТИЦИ СЕ ОТНАСЯ ДО ПРАНЕ ПАРИ, ЛОБИЗЪМ И РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПОРЦИИ- МАЛИИ ЕПТЕН СА ОФЕКАЛИХА- МДА ЕДИН ЖИВОТ ЖИВЕЯТ.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чий е Митрев, бе? Вземете си го. Бездомен, безродинен, безпартиен.
28
1
 
5
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Бях ви избрал комисарка за чудо и приказ! С апартаментче във всеки голям град в Европа. Ама вие си я оттеглихте. Намазаните до лакти в корупция са най-послушните! Боков молодец!
27
0
 
11
 
! Отговори
Овчар преди 6 години
Управляващи и *** винаги се возят от собствените си разбирания за морал и закони. А те са доста широки. Лъсна лъжата но правителството че не носят отговорност за назначението си и не могли да го махнат. Всички управляващи крадат на поразия и взаимно се прикриват и си пазят гърба. Няма закони и морал. Но ще има тояги!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престъпник!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЬНЕ САМО ПУТИН.И МАКРОН ХАРЕСВА БОКОВА.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АБЕ ТОК НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА РУСИЯ БЕ, ГЛАВАНАЦИ.АЗЪРБАЙДЖАН Е НА МУШКАТА. ПРЕЗИДНТСКАТА СЪПРУГА НА АЗЕРБАЙДЖАН ИДВА НА ГОСТИ НА БОРИСОВ. ТОЙ Я ВОДИ ПО ТРАПЕЗИЦА В ТЪРНОВО И ЗАПОВЯДА НА ПЛЕВНЕЛИЕВ ДА Я НАГРАДИ С ОРДЕН СТАРА ПЛАНИНАИ АКО И ТОЙ Е ПОЛУЧАВАЛ ОТ ТЕЗИ МИЛИАРДИ, ЯСНО Е, ЧЕ НЯМА ДА БУТНЕ МИТРЕВ
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някаква евразийска слугиня крещи, че герберите оплювали кадърния Митрев. Та нали баш ГЕРБЕРА БОЙКО го остаи на поста, вапреки, че беаше решил да го сменя преди три години. Гербери и *** сте двете страни на една и също копейка! И едните и другите браните руските интереси, а не българските
22
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Горанов се гърчеше по-заповед на Тиквата, че не виждали проблеми по българското засконодателство и щели да питат за становище ЕБВР. Тоя мафиот Митрев трябваше да бъда освободен още преди три години, когато Бойко дойде на власт след Орешарски. Има и стенограма от решенията в МС. Но руснаците натиснаха Тиквата и Митрев остана. След това следваха събития от типа-БОЙКО ИСКА ЯХТИ, НЕ ЩЕ ФРЕГАТИ НА ЧЕРНО МОРЕ, издигането на неизбираемата Цецка за презединет и игнорирането на Плевнелиев и т.н.
21
4
 
7
 
! Отговори
Путин хареса Бокова преди 6 години
Путин хареса червената бабишкера Бокова - заради това, че му казали, че била завършила в Москва през 1976 г. , но това не означава, че трябва да залягаме зад червената баба, която цял живот е била пробутвана на високи постове от партията БСП !
20
1
 
7
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 6 години
До Реалистами свършил е работата която му е била по договор. Кой си ти да казваш кой каква работа е свършил? Щом според теб е фиктивна работата що ТИ не земеш да свършиш малко "фиктивна" работа и да станеш финансово красив а?? Нали всичко ти е "пределно ясно", хайде да те видим? На *** все схеми са му в главата и нищо продуктивно, вместо да земе да помисли как да направи $$$$ все другите гледа криво злобно като че ли са му изяли десерта
19
5
 
5
 
! Отговори
присмехулник преди 6 години
До чекистНедей така бе "чекист". Няма никакво значение , че Митрев е кадърен човек и признат финансист. Вината му е че е син на баща си/генерал и партизанин/ и съпруг на жена си/тя също дъщеря на партизанин , а и журналист/За това се възмущават хората и с право броят кинти и апартаменти на Митрев и Бокова.Ако беше син на шофьор на генерал, и физкултурник , а не финансист тогава апартаментите щяха да са ОК па макар и със съмнително доказана история
18
3
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До австралиеца, чекиста и тем подобни. Ама то е ясно, че си ги е декларирал и си е платил данъци. Само че въпросът е за какво точно ги е получил и какво е свършил. Защото тя точно така се прави корупционната сделка - по документи всичко е изрядно, само че парите са дадени за фиктивна работа. Така че, не се правете на интересни, схемата ни е пределно ясна.
17
5
 
6
 
! Отговори
чекист преди 6 години
Хайде сега поне един от "развилнялите " се по долу коментатори да напише кое действие по точно на Митрев е укоримо.Той е бил консултант във време когато е бил на свободна практика финансист. Получил е за работата си възнаграждение/хонорари/. Обявил ги , платил е полагемите се сборове и с това за него нещата са приключили. Какво е виновен , че Алиев изгони Сорос от Азербайджан и медиите на последния побесняха.Боли ви друго-сумата която е взел. Свиквайте обаче, системата е друга-Вашата
16
6
 
10
 
! Отговори
Бокови-червени прест преди 6 години
Крушата не пада по-далече от дървото. Каквато е фамилията Бокови - червени престъпници и крадци, такава е и Ирина Бокова...
15
5
 
15
 
! Отговори
az преди 6 години
Ами Горанов, сиреч цяла държава не знаят кой може да махне Митрев!!!! Ако е така сме много зле като държава, ако не значи управвляващите искат да спасят Митрев. И в двата случая имаме голям проблем. А случая е много ***. Проверява се в НАП платени ли са 15 % върху 400 хиляди евро. Справката се прави за 15 минути. Ако искаш!!!!!!
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отвратителен комунистически престъпник-отвратително падение! Поредният комунист, който срами България пред света. Жалко, че България все още се управлява от комунити.
13
7
 
8
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 6 години
АМАН с това комунистическо мислене!. Всеки работи за себе си, не за съседа!Човека го каза, зел е хонорар за консултантски услуги ПРЕДИ да е работил за която и да е Баннка, И Е ПЛАТИЛ ДАНЪЦИ ЗАЩОТО ГИ Е ДЕКЛАРИРАЛ! ЕВАЛА НА ПИЧА! Всичко е законно! Да е жив и здрав да си харчи паричките! И да е здрав още да прави! Евала на пича!Аман от зависливи балканци за които най важното в оскотялия им живот е другите да са зле!Ми що да не направи пари човека? Да е кл0ш кат вас в панелната килия ли бе?
12
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4Какво лично си видял, почувствал или получил от факта, че Бокова е шеф на Юнеско? Нищо, разбира се. Както и всеки български гражданин. Нека не се заблуждаваме, че когато българин е начело на някаква европейска или световна институция, има полза за обикновените хора. Ползата е за човека, който е на поста. Нито се вдига авторитета на страната, значение - нулево.
11
3
 
7
 
! Отговори
Х ДО № 4 преди 6 години
А БЕ, 4,КАТО НЕ СТЪПЯТ БАЛГАРИ ТАМ/ ТЕ И ТАКА НЯМА ПОВЕЧЕ ДА СТЪПЯТ/,ТЕБ ЧЕ И МЕН КАКВО НИ ГРЕЕ??! ВЯСЕ МИ Е ТАЯ,БРАТКО,НИТО МИ ВЛИЗА,НИТО МИ ИЗЛИЗА...А ТИ АКО ИСКАШ СЕ ПРАВИ НА ПАТРИОТАР...